مقدمۀ ناشر کتاب در بوتۀ نقد*

ساخت وبلاگ

به نام خدا

استاد حسین مسرّت را باید یکی از مصادیق، جهانی بنشسته در گوشهای دانست. پژوهشگری در دل کویر یزد، که گلچین اوراق گلستان و بوستان فرهنگ و تمدّن این سرزمین است. آرام، مهربان، بیتکلف و مسلط در حوزههای مختلف علوم که به دور از هیاهوهای مرکزنشینی، طیّ سالیان سال از برکت وجود نازنین و قلم پرتوانش خدمات شایانی به فرهنگ و تمدّن این مرز و بوم نموده است.

در عنفوان جوانی و همزمان با آغاز فعالیّت در کتابخانۀ وزیری یزد، به خوبی مؤانست و همنشینی با کتاب را غنیمت دانسته و طیّ این سال ها به شکلی مستمر به معرّفی و نقد کتابهای منتشره در حوزههای مختلفی چون: تاریخ، زبان و ادبیات فارسی، فهرستنگاری نسخ خطّی و پرداخته است و البته این مهم، بعد از بازنشستگی از کتابخانه تا به امروز نیز استمرار یافته و دارد.

سال ها مطالعه، پژوهش و تمرکز بر تاریخ، جغرافیا و فرهنگ موطن خود، یعنی شهر یزد که عصارۀ آن در قالب دهها کتاب و مقاله به علاقهمندان عرضه شده، موجب گردیده که از ایشان به عنوان یکی از یزدپژوهان مبرّز و مسلط یاد گردد. ایشان با احاطهای کمنظیر، آثاری را که در حوزۀ یزدشناسی و یزدپژوهی منتشر شدهاند، همواره مورد دقت نظر قرار داده و به شایستگی و به دور از هرگونه تصّعبی به معرّفی و نقد آن ها در مجلات و روزنامههای مختلف پرداختهاند. بدون شک یزدشناسان و یزدپژوهان قدیم و جدید، وامدار دقتنظرها و تلاشهای بیوقفه و مستمرّ ایشان در این حوزه هستند و خواهند بود.

میراث مکتوب ایرانی و اسلامی از دیگر موضوعات مورد علاقۀ ایشان است و به جهت انسی که طیّ سالیان دراز با نسخههای خطّی در کتابخانۀ وزیری یزد داشتهاند، بخش مهمّی از مقالات معرّفی و نقد ایشان به کتابهای مُصَحح و همچنین فهرستهای نگاشته شدۀ نسخ خطّی اختصاص پیدا نموده است، که باز در جای خود بسیار برای اهل تدقیق مغتنم و خواندی است.

قلم‌فرسایی در موضوعات تذکرهها، شعر، داستان، زرتشت، روزنامهنگاری و نیز از جمله توفیقات ایشان در حوزه کتاب است که طیّ سال ها آثاری را نیز در این حوزه معرّفی و نقد نمودهاند.

کتاب در